Otsing

Loading

Energia- ja geotehnika doktorikool 17.01.2013

17. jaanuaril 2013 oli Min-Novation kohtumine koos Energia- ja geotehnika doktorikooliga, mida korraldas Tallinna Tehnikaülikooli Mäeinstituut. Doktorikooli mäenduse sessiooni eesmärgiks oli jagada teadmisi mäenduse tehnoloogiate ja jätkusuutliku kaevandamise teemadel.
From 8th MRN meeting and Doctoral School Energy and Geotechnology
Sessiooni esimene osa oli pühendatud mäenduslikele juhistele ja nõuannetele, mille avas Dr. Heidi Soosalu presentatsiooniga "Seismiline seire Eesti põlevkivimaardlas". Järgmiseks oli "Eesti tektoonika ja selle struktuurne evolutsioon Proterosoikumis ja Fanerosoikumis", mille kandis ette Dr. Ülo Sõstra ja "Numbriliste meetodite rakendamise analüüs jäätmete ladustamisel", mille esitajaks oli Dr. Justyna Adamczyk. Esimese osa lõpetas Dr. Stefan Kreisel teemal "BdU kogemus kaevandusvee soojusenergia kasutamise arendamisel ja rakendamisel Mansfeld piirkonnas Saksamaal".

Sessiooni teine osa oli jätkusuutliku kaevandamise teemal ning esimeseks esinejaks oli Dr. Mall Orru teemaga "Säästev maavarade kasutamine", kellele järgnes Matin Saarnak esitlusega "Purustamisprotsessi simulatsioon - Bruno". Teise osa viimane esineja oli Dr. Justyna Adamczyk presentatsiooniga teemal "Kaevandamisjäätmete korraldus Poolas".
From 8th MRN meeting and Doctoral School Energy and Geotechnology
Sessiooni kolmas ja ka viimane osa oli mäenduslike tehnoloogiate teemal. Dr. Veiko Karu esines teemal "Kaevandamisjäätmete vähendamise meetodid" ning peale teda Tiit Rahe teemal "Rikastusseade Alljig". Neile järgnes Dr. Jüri-Rivaldo Pastaruse esitlus teemal "Täitmise tehnoloogiad" ja Silja Vendla esitlus teemal "Viimsi Suusamäe stabiilsusest".  Järgmiseks olid Merle Otsmaa presentatsioon "Tervikute stabiilsus veega täitunud kaevandustes" ja Julija Šommeti videoesitlus "Karbonaatsete kivimite säästva hindamise indeksid ". Sessiooni lõpetad Gaia Grossfeldt teemaga "Mäendushariduse ja kvalifikatsiooni raamistik Eestis".

--
MIN-NOVATION Mining and Mineral Processing Innovation Network
http://mi.ttu.ee/min-novation/eesti/